top of page

De kunst van het leven... nooit opgeven

In het leven komen we diepte- en hoogtepunten tegen. Met mijn bijna 40 dacht ik beiden al met voldoende porties gekregen te hebben. Mijn put was ooit diep, maar dieper zou hij nooit meer worden. Ik was gewapend. Alles viel in de plooi: mijn pubers, ons gezin. Het leven lachte ons toe. Ik besefte toen eigenlijk niet hoe rijk we waren.  Hoeveel oneindige liefde er was voor elkaar.

Tot op de dag dat ons gezin voorgoed verwoest werd door een noodlottig ongeval. Onze jongste dochter en allerliefste zus werd op een vreselijke manier uit het leven gerukt. Eén seconde, langer duurde het niet. Ze is voorgoed verdwenen hier bij ons op aarde. Ik ontdekte dat mijn put oneindig is. Geen enkel ander dieptepunt in mijn leven kan nog raken aan de gevoelens en gedachten die vrij komen bij het verlies van mijn kind.  

Lees, huil en voel! Samen met ons en weet dat het verdriet, de boosheid en het gemis maar vooral de eindeloze liefde voor eeuwig en altijd blijft voortduren…

(Uitgeverij het punt - 19 euro)

VB Boek1.png
VB Boek2.png

Voor eeuwig en altijd en zoveel meer

Doodgaan. Weet jij hoe dat gaat? Voel je daar iets van? Hoe zou dat gaan? Vragen die in ieders hoofd wel eens kruipen, bij een afscheid of gewoon op een doordeweekse mijmerende dag. Niemand die het antwoord kent, een discussie die je niet kan winnen of verliezen. Onze dochter en zus Zara verongelukte op 700m van ons thuis. Boem! Eén seconde, meer was er niet nodig om dood te gaan. Zonder afscheid,… plots… stil.

 

Samen met Zara diep in mijn gedachten vertel ik ons verhaal. Zij een beginnende puber, ik een meisjesmama. We gaan terug naar dat laatste jaar, die laatste week, dat laatste moment... Hoe was dat? Hoe ging dat?

We gaan ook op zoek naar dat plekje tussen de aarde en de maan. Zullen we dit ooit vinden?

 

Zara kruipt in mijn pen en in mijn hoofd. Samen schrijven doet goed en laat mij even verdwijnen uit het moeilijke leven van nu. Maar op momenten als deze doet ze mij vooral beseffen dat de liefde en warmte van ons gezin nooit zal verdwijnen en er gewoon is voor eeuwig en altijd en zoveel meer…

(Uitgeverij het punt - 19 euro)

bottom of page